Pienestä suuretkin palot saavat alkunsa. Alkusammutus on tärkeä taito. Jos omaat taitoja, jotka hillitsevät palon kehittymistä tai jopa sammuttavat alkavan palon, saatat ehkäistä suuretkin henkilö- tai omaisuusvahingot.

Alkusammutus- ja tulityökorttikoulutukset ovat ennakointia parhaimmillaan. Nämä koulutukset antavat sinulle lisää työkaluja ratkaista jo kehittynyt vaaratilanne tai toimintamalleja vaaratilanteen ehkäisemiseksi.

Alkusammutuskurssinjohtajana liityt ammattilaisten joukkoon kouluttamaan tärkeää alkusammutustaitoa kurssilaisille.  Koulutuksemme ovat Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (Spek) AS1 konseptin mukaisia.

Alkusammutuskurssinjohtaja

Alkusammutus 1 kurssinjohtajakoulutus

Kouluttaudu alkusammutuskouluttajaksi. Kurssinjohtajalla on oikeus järjestää alkusammutus 1 –koulutuksia ja myöntää AS1-alkusammutuskortteja.

Kurssinjohtajakoulutus toteutetaan vahvistetun valtakunnallisen koulutusmallin mukaisesti. Kurssin toteutetaan yhden työpäivän aikana ja se sisältää opetusta vähintään kuusi (6) tuntia. Kurssille voidaan ottaa kerrallaan enintään kaksikymmentä henkilöä.

Kurssinjohtajaksi hakeutuvalta edellytetään alkusammutuskokemusta, hyviä koulutustaitoja ja hallinnollista osaamista.  Kurssin suorittamisen jälkeen kurssinjohtajan koulutusoikeudet ovat voimassa viisi vuotta.

Kurssipäivän ohjelma

  • Kurssin avaus
  • Taustat ja tavoitteet alkusammutuskonseptille
  • Onnistuneen koulutustapahtuman edellytykset
  • Alkusammutuskoulutuksessa opetettavat tiedot ja taidot
  • Alkusammutusharjoituksen toteutus
  •  Kurssinhallinta ja käytännönjärjestelyt
  • Alkusammutusharjoituksen koulutus
  • Yhteenveto ja tilaisuuden päätös

Lisätiedot

Alkusammutus (AS1)

Alkusammutuskoulutus AS 1

Alkusammutus on osa tulipalon sammuttamisen ketjua. Tuloksellinen toiminta tulipalon alkuhetkillä on tehokkain tapa estää tulipalon leviäminen ja antaa aikaa turvalliseen poistumiseen. Alkusammutustaitojen kehittäminen on tärkeä kansalaistaito, jolla on merkittävä taloudellinen ja henkilöturvallisuutta parantava vaikutus.

Lisätiedot

Tulityö

Tulityökurssi

Tulityökurssin tavoitteena on herättää tulityöntekijät ennalta ehkäisemään tulityöonnettomuuksien synty. Kurssilla opitaan keskeinen ohjaava lainsäädäntö ja ohjeistus sekä eri osapuolten vastuut. Kurssin jälkeen ymmärretään tulityön ennakkosuunnittelun ja tulityöluvan merkitys sekä osataan tehdä työ turvallisesti.

Kurssin todistus, tulityökortti, on voimassa viisi vuotta suoritusajankohdasta.

Lisätiedot

Ei tuloksia

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Yritä muuttaa hakuasi, tai käytä yläpuolella olevaa navigointia löytääksesi kirjoituksen.